ایران کشوری است که در کمربند خشک و نیمه خشک جهان واقع و همین امر باعث شده که سالهای زیادی با شرایط خشکسالی روبهرو شویم. با این حال راهکارهای مختلفی برای استحصال، ذخیره و بهرهبرداری از منابع آب برای امور مختلفی از جمله شرب، کشاورزی، صنعت و ... وجود دارد که از جمله مهمترین آنها در کشور میتوان به سدها اشاره کرد اما از طرفی دیگر سدسازی گسترده در ...
رییس استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه ضمن اشاره به کاهش تراز این دریاچه گفت: با وجود پیگیریهای انجام شده، وزارت نیرو هنوز حقآبه زیست محیطی دریاچه ارومیه را پرداخت نکرده است.
خشکسالی یکی از پدیدههای هواشناختی و جدایی ناپذیر از شرایط اقلیمی در کشورهای واقع در عرضهای جنب حارهای مانند ایران است. در این مناطق که بیشترین بیابانهای جهان را داراست، خطر خشکسالی وجود دارد و این پدیده پیامدهای نامطلوبی را به همراه دارد.
زیست آنلاین: آقای اشرف غنی رییس جمهور افغانستان هنگام افتتاح سد کمالخان در 4 ام فروردین سالجاری فرمودند که دولت افغانستان کماکان متعهد به اجرای معاهده بین دو کشور است لذا در بهترین شرایط چنانچه حقابه 820 میلیون متر مکعبی متعلق به بخش کشاورزی رها سازی و وارد کشور شود سوال اصلی اینگونه مطرح است که آبگیری چاه نیمه ها چگونه در الویت است ؟ تا چه مقدار نیاز ...
مسعود محمدی، مدیر امور اداری یکی از شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه نمک زدایی مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در گفتوگو با ایسنا، تمرکز تحقیقاتی این شرکت را طراحی و ساخت سیستمهای تصفیه آب و پساب دانست و گفت: این سیستمها از نوع حرارتی است که دانش فنی آن در اختیار تعداد معدودی از کشورها (حدود ۱۰ کشور) قرار دارد.
رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی از خشکسالی شدید و بیسابقه در ایران خبر داد و گفت: دستگاههای ذیربط باید باتوجه به درنظر گرفتن این شرایط برای مصرف آب موجود در کشور برنامهریزی کنند و ارزش قطره قطره آب را بدانند چراکه درحالحاضر کمبود آب جدی است.
محققان دانشگاه "ساوث استرالیا" موفق شدند با استفاده از مواد پایدار و مقرون به صرفه از نور خورشید برای تولید آب آشامیدنی پاک و ایمن بهره ببرند که میتواند زندگی میلیاردها نفر را در سراسر دنیا بهبود بخشد.
افزایش جمعیت ایران و عدم مدیریت کاهش مصرف سرانه آب در دهههای اخیر، منجر به افزایش قابلتوجه مصرف آب شده است. شاخص نسبت میزان مصرف آب به منابع آب تجدیدپذیر کشور حاکی از تنش بالای آبی است، بهطوری که این شاخص در شرایط موجود ۸۶ درصد و مطابق آب قابلبرنامهریزی-با فرض اعمال مدیریت مصرف- ۶۹ درصد است که به ترتیب حدود ۹ و ۵/ ۷ برابر متوسط جهانی است.
زیست آنلاین: سرمایه گذاریی كه در بخش صنعت هدفگذاری و تاكنون انجام شده است هیچكدام به سمت و سوی صنایع كشاورزی و تبدیلی نبوده چرا كه بحران آب تا چندین سال قبل مسئله اصلی حكمرانی قلمداد نشده است. بواسطهی همین موضوع تاكنون بسترهای جلوگیری از ضایعات و تبدیل محصولات مازاد كشاورزی برای صادرات در حلقههای اولیه و فرهنگ سازی در بخش مصرف محصولات كشاورزی شكل ...
دریاچه ارومیه با وعده ساخت یک سد جدید در حوضه که از زبان مسوولان اجرایی و برخی نمایندگان مجلس آذربایجان غربی بیان شده، در خطر دوباره محو از نقشه ایران قرار گرفت.
خشکسالی در شمال مکزیک مردم این منطقه را بر آن داشته تا در اعتراض به تقسیم آب در شمال این کشور با ایالات متحده، کنترل یک سد کلیدی را به دست بگیرند. دولت مکزیک بر سر تقسیم آب با ایالات متحده یک قرارداد امضا کرده است.
جغرافیای خشکسالی در ایران نشان میدهد تا پایان مردادماه امسال ۵/ ۷۲ درصد از مساحت حوضههای آبریز اصلی، دچار درجات مختلفی از خشکسالی بلندمدت (۱۰ ساله) شدهاند. طبق ارزیابیها ۱/ ۳۲ درصد از این مساحت شامل حوضههای آبریز «خلیج فارس و دریای عمان»، «فلات مرکزی» و «مرزی شرق» با خشکسالی شدید و بسیار شدید مواجه هستند.
به دنبال برخی اظهار نطرها درمورد تکمیل سدهای نیمه ساخته در حوزه آبریز دریاچه ارومیه، مدیر دفتر برنامهریزی و تلفیق ستاد احیای این دریاچه میگوید که تا هفت سال دیگر که دریاچه ارومیه به طور کامل احیا میشود، هرگونه بارگذاری جدید در حوضه آبریز ممنوع است. اگر قرار باشد سدهای نیمه ساخته تکمیل شوند وزارت نیرو باید آب بیشتری را به سمت دریاچه ارومیه رها کند....
کمتر کسی هست که دریاچه ارومیه را نشناسد بزرگترین دریاچه داخلی ایران که سالانه خیل عظیمی از گردشگران و مردم منطقه از مزه شور این دریاچه خاطره ها ساختند و عکسها به یادگار گرفتند.
به دلیل رو به رو شدن ایران با کمبود منابع آبی، بحث انتقال آب از منابع غنی از جمله دریای خزر به موضوعی داغ تبدیل شده که هرچند وقت یک بار مانند آتش زیر خاکستر شعلهور میشود و بعد از اظهارنظرهای متفاوت دوباره آرام میگیرد اما سوال اصلی اینجاست که اصولا انتقال آب خزر کار درستی است یا خیر؟
علی رغم بارندگیهای اخیر در ایران، هنوز ۲۳۳ شهر با تنش آبی مواجهند؛ هرچند به دلیل بارش ها نه تنها سدها بلکه ۴۰ تا ۵۰ تالاب بزرگ کشور نیز به میزان قابل توجهی آبگیری شدند.